Hoi! Ik ben Thijs
Ik ben in 2024 begonnen met Thijs op Reis, niet alleen omdat het rijmt, maar vooral om meer in de bergen te zijn. Ik hou ervan om mensen mijn favoriete plekken te laten zien, ik hou ervan om mensen vooruit te helpen met skiën, ik hou ervan om in de bergen te zitten en ik hou ervan om mensen bijeen te brengen om samen iets moois neer te zetten. Dit zijn allemaal dingen die ik al jaren doe, dus waarom niet combineren? Met een een Tiroler Landesskileraardiploma, 3 lawinecursussen, 7 skiseizoenen op 3 continenten, meer dan 50 ski tours en ervaring bij reisorganisatie Charlie’s Travels op zak, leek dit me eigenlijk op het lijf geschreven. Zodoende ben jij uiteindelijk op mijn website terecht gekomen en zien we elkaar hopelijk binnenkort op Freeride Camp.
Wat is Thijs op Reis?
Thijs op Reis is het begin van mijn droom om in de bergen te leven. Als touroperator organiseert Thijs op Reis winterkampen zoals deze, en op maat gemaakte winterreizen voor groepen. In de toekomst zal ik ook mooie bergavonturen organiseren in de zomer: mountainbike reizen, wandeltochten, bikepacking trips, kampen voor kinderen, en ik heb nog wel wat leuke ideetjes. De droom is om een eigen basis te hebben in de alpen, een eco-camping en/of mooie berghut, maar voor nu reis ik tussen kampen in Ollie, mijn camperbusje uit ‘75. Ik wil ook graag de focus leggen op slow travel, om mensen te inspireren om zich heen te kijken, dichterbij te reizen, niet te vliegen en op hun footprint te letten.
De impact van reizen
In mijn studie- en kantoorbestaan houd ik mezelf sinds 2014 bezig met de maatschappelijke transitie naar een regeneratieve –of duurzame– wereld, waar ik de laatste jaren vooral de externe rol van systeemveranderaar heb gehad vanuit een onderzoeks/ontwerpperspectief. Hoewel ik sterk geloof in het belang van een partij die van buitenaf naar het systeem kijkt, ben ik heel enthousiast om nu juist middenin een systeem te duiken als ondernemer. Eerst even het water voelen, en dan kijken hoe ik vanuit mijn nieuwe rol bij kan dragen aan deze transities. Want de impact van reizen is niet te onderschatten en nergens is de paradox zo zichtbaar als bij wintersport: wintersport heeft een enorme voetafdruk en wordt hard getroffen door klimaatverandering.
Voor nu leidt dit bewustzijn ertoe dat ik 1% for the planet doneer, dat mensen met mij op reis niet mogen vliegen, dat de uitstoot van de reis gecompenseerd wordt met Carbon Killers en dat het geserveerde eten vegetarisch en zoveel mogelijk lokaal is.